Målsättningar och visioner för 2024

| Inga kommentarer

Ett nytt år.
Ett oskrivet blad.
Jag funderar på vad jag vill att året ska innehålla. Grunden finns redan i mina livsvisioner som du kan läsa om här. Jag ser inget behov av att omvärdera dem för stunden. Det här är vad jag vill fylla dessa visioner med. Jag la till en punkt, boende. Det skulle kunna placerats under både ekonomi, hälsa och personlig utveckling men fick en egen rubrik. 
Nu handlar det om planering och utförande.

Hälsa
Jag vill lägga mer tid på att laga mat, även till vardags. Att använda vårt hemmagym ska prioriteras. Promenader på lunchen. Efter att precis innan nyår fått reda på att mina järnvärden är riktigt usla så det är högprioriterat att få upp det. 
Kreativitet är hälsa för mig så mer tid till hantverk och pyssel. Testa nya tekniker. Kanske investera i ett ordentligt set med rundstickor och strumpstickor.
Njuta mer av närområdet. Gå i skogen. Cykla mer.

Personlig utveckling
Läsa mer för utveckling både privat och för företagandet. Här placerar jag även att skriva tacksamhetsdagbok och vanlig dagbok. Utvärdera mer och oftare.

Relationer
Fler middagar med mina utflyttade barn. 
Träffa andra med liknande intressen. 
Fika mer. Lära känna nya människor.
Kanske även lägga tid på att vara aktiv i väldigt nischade FB-grupper.

Ideellt 
Just nu har jag bara ett fåtal ideella uppdrag som jag är engagerad i och de ska få den uppmärksamhet de förtjänar. Eventuellt finns det ett uppdrag till att ge energi, men det finns andra att ta hänsyn till så det beror på.

Företaget
Jag har ett årshjul som jag arbetar efter vilket gör att jag har bra koll på vad som ska göras och när. Just nu är det rimlig arbetsbelastning och jag har inte så stor lust att göra några större förändringar. Det finns lite saker jag behöver ägna mig åt på grund av lagkrav som kommer ta en hel del tid i anspråk. Behöver också en del kompetensutveckling så det ska investeras i kurser.
Förra året startade jag aktiebolag men har än så länge kvar min enskilda firma. Under året tänker jag att jag ska bestämma mig för om jag ska ha någon annan verksamhet i den.  Kanske testa lite olika idéer. 

Ekonomi
Jag har en bra grund som jag ska bygga vidare på under 2024. Buffert är viktigt när man bor i hus så den ska utökas. Jag sparar i fonder och har endel aktier. Under 2024 ska jag mest fokusera på fondsparande eftersom jag inte riktigt räknar med att hinna hålla koll på aktier och undersöka vad som är värt att investera i. 
Jobba mer på att bygga upp mina sinking funds.
Matplanering hänger ihop med min önskan att laga mer mat, men även att utnyttja det vi har hemma i förråden.

Boende
Mitt hem är min fristad och min plats för återhämtning. Trivs väldigt bra hemma.
Efter att ha lagt mycket pengar på utsidan av huset under 2023 så ska det läggas mer på insidan under 2024. Ett trivsamt hem är målet. Dock behöver vi spara ihop en del pengar innan vidare renoveringar kan genomföras.
Trädgården och odlingar ska få ta mer plats.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.