Växter säljes (del 2)

| Inga kommentarer

Aubergine
Aubergine Early Long Purple
Enligt fröförsäljaren: Populär italiensk aubergine med avlånga, mörkt violetta frukter. De blir 20-25 cm långa och 6-8 cm i diameter med ett kött av fin kvalitet. Plantan är stadig och drygt 50 cm hög.
Jag har 5 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Aubergine Slim Jim
Enligt fröförsäljaren: Växt med avlånga svartblå frukter. Odlas i växthus eller på varmt utomhusläge. Toppa plantorna vid 30 cm höjd för buskigare växtsätt och rikligare fruktsättning.
Jag har 4 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Tomatillo
Enligt fröförsäljaren: Tomatillo tillhör samma familj som tomaten. Odlas likt busktomat i växthus eller på friland i skyddat läge. Ger frukter under lång tid (tål en del frost). Kan skördas både som grön och som gulgrön (mogen). Används som ingrediens i salsa verde och andra mexikanska rätter. Trivs i näringsrik och väldränerad jord. Vattna regelbundet.
Jag har 2 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Paprika/Chili
Paprika Apple
Enligt fröförsäljaren: Har fått sitt namn efter den milda, söta smaken och det saftiga köttet. De trubbigt koniska frukterna med sitt saftiga kött, blir 8-10 cm långa och övergår i rött då de mognar. Plantan blir medelstor, ca. 40 cm. Apple är en tidig och tålig paprika med ovanligt fruktiga frukter.
Jag har 5 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Chili Jalapeño
Enligt fröförsäljaren: Plantan är mellan 50-80 cm hög och bär mörkgröna, svagt koniska, trubbiga frukter, som är 6-8 cm långa och 2-3 cm i diameter. De är tjockväggiga och blir röda som mogna.
Jag har 2 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Tomater
Pastatomat Black Plum
Enligt fröförsäljaren: Medeltidig, 1-1,5 m hög planta som ger många plommonstora frukter, mörk mahognyröda med svartbrun nacke, hängande i klasar. Köttet är tjockt och matigt, utmärkt till matlagning. Ej fullmogna frukter är även fina som salladstomat. Resistent mot mjöldagg. Black Plum är en gammal sort, ursprungligen från Ryssland.
Jag har 6 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Pärontomat Red Pear
Enligt fröförsäljaren: Mängder av röda, 4-5 cm långa, vackert päronformade, söta, goda tomater. För växthus och varma utelägen. Uppbindes. Sidoskotten tjyvas.
Jag har 7 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Körsbärstomat Black Cherry
Enligt fröförsäljaren: Cherrytomat med mycket mörkt röda frukter som smakar ljuvligt gott. Ger rikligt med frukter. Odlas i växthus eller andra varma skyddade lägen. Knipsa bort tjuvskott för maximal skörd.
Jag har 9 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Frilandstomat Matina
Enligt fröförsäljaren: Mycket tidig frilands- och kallhustomat från Tyskland. Plantan blir ca. 120 cm och har breda blad. Frukten är helt röd, medelstor, 50-70g, med ett sött och syrligt kött.
Jag har 15 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Körsbärstomat Tiny Tim
Enligt fröförsäljaren: En tomat med kompakt växtsätt. Fin i liten urna på altan. Bildar många goda frukter. Goda färska i sallader eller som pålägg. Omogna frukter kan på hösten tas av och mogna inomhus.
Jag har 3 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Körsbärstomat Vilma
Enligt fröförsäljaren: Kompakt och stabilt upprätt växtsätt för krukor och lådor. Mängder av små, röda, söta frukter. Odlas inomhus, i växthus el. varmt uteläge. Behöver ej tjyvas.
Jag har 8 plantor som jag säljer för 10 kr/st

Frilandstomat Sibirjak
Enligt fröförsäljaren: Det är en snabb, tålig tomat med stora, riktigt goda frukter. Sibirjak kommer från Krasnoyarsk i Sibirien och klarar våra svala somrar alldeles utmärkt. Plantan, som behöver stöd och bör tjuvas, blir kring 1 meter hög på friland och något högre i växthus. Den ger rikligt med röda frukter hängande i klasar. De väger kring 100 g styck. För friland och växthus.
Jag har 3 plantor som jag säljer för 10 kr/st

—-
Mina plantor har drivits upp inomhus, utan extra belysning och jag gör det för att jag gillar att odla. Är inte professionell odlare, så plantorna är inte som om du skulle köpa dem på plantskola eller liknande. Så här brukar jag odla och det brukar ge mig mycket skörd om sommaren blir hyfsat bra och man tar hand om sina odlingar som man bör.

Om du är intresserad av att köpa så skicka mig ett PM på Facebook alt. skicka ett mail till asa@kreativadagar.se så återkommer jag till dig.
OBS! Inga plantor skickas.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.