Tvåfärgsstickning

| Inga kommentarer

Jag har länge velat lära mig att sticka med flera färger. Vem har inte blivit helt tagen av vackra islandströjor eller fina vantar med fantastiska mönster?
Så i början av året så gick jag till min lokala garnaffär och frågade efter ett bra nybörjarmönster och garn. Jag köpte garn från Ullcentrum och ett av deras mönster på handledsvärmare. På Youtube hittade jag filmer som beskrev processen med att sticka med två färger.

Att sticka med två färger är en konst. Mitt första försök med handledsvärmarna repade jag upp eftersom det blev för spänt och hela arbetet rynkade ihop sig och blev stumt. Jag påbörjade mitt andra försök, men eftersom jag hade väldigt mycket jobb att göra i mitt företag och att jag dessutom genomgick en ögonoperation så hamnade stickningen i skymundan. När jag nu tog fram den igen så fick jag repa upp igen för jag var helt enkelt inte nöjd. Mitt tredje försök är det som blev slutresultatet.

Ullcentrums garner är underbara, men jag är inte så säker på att de är de bästa att använda till att lära sig att sticka med två färger. De är lite ojämnt spunna och resultatet blir inte så jämnt som jag skulle önska.

De är sköna att ha på sig och passar min handled väldigt bra.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.