Att återvinna garn

| Inga kommentarer

Jag har en del stickade plagg som jag har tänkt att repa upp och återvinna garnet. Det projektet har jag inte prioriterat på väldigt länge, men nu äntligen tog jag tag i att testa. Det finns bra hjälp på nätet, jag följde Billigt-garn.nets instruktioner.

Jag har ingen bild på hur tröjan såg ut innan jag började jobbet med att sprätta isär den och nysta garnet.

Medan jag sprättade så nystade jag garnet, men för att sedan kunna skölja upp det behövde jag göra härvor. Eftersom jag inte äger något särskilt verktyg för det så använde jag två köksstolar jag ställt bredvid varandra. Gick alldeles utmärkt!

Man sköljer garnet för att få bort det vågiga, ”nudelliknande” på det använda garnet. Jag tog bara ljummet vatten i badkaret och la ner härvorna och rörde runt lite grann så de blev helt genomvåta.

När de legat en stund i vattnet plockade jag upp härvorna och kramade försiktigt ur så mycket vatten jag kunde. Jag är inte helt säker på vad det här garnet är gjort av, men jag misstänker en hel del ull. Så för att inte garnet ska filta sig så får man vara försiktig.
Härvorna hängde jag sedan på tork med en lätt tyngd. Galgar fungerade utmärkt till detta garnet.

Där fick det hänga i ett par dagar för att bli torrt.
Sedan var det dags att nysta upp det.

Det blev 734 gram av detta garn. Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska sticka av det.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.