Ett trivsammare hem

| Inga kommentarer

Jag har flera mål för 2021. Ett av dem är att skapa ett trivsamt hem. Det kanske låter lite märkligt, vem vill inte ha ett mysigt hem liksom? Fast det är lätt att fasta i gamla hjulspår och inte riktigt se sitt hem. Jag fick lite nya ögon på vårt hus när vi innan jul rev bort vår farstubro och byggde en ny. Eller vi och vi, det var snickare som gjorde merparten av jobbet.

Så här såg det ut innan allt revs. Vi passade också på att byta ytterdörren plus dörren till köksingången. Det är lite småfix kvar som vi ska göra själva, men det riktigt stora jobbet är klart.

Ett sådant här jobb inspirerar! Vi bytte kökskranen som inte fungerade som den skulle. Började diskutera att köpa ny tvättmaskin, fast vi har inte kommit till skott och beställt och bytt ut den vi har än. Den fungerar fortfarande så det är ingen panik med det.
Kökshallen renoverade vi veckan efter nyår. När vi fått dit en ny och fin dörr så kändes behovet att renovera så mycket större. Det är ett litet utrymme så det gick rätt fort att renovera.

Vi har planer på att renovera vardagsrummet som nästa projekt. Det rummet är rätt så mycket större så där får vi vänta lite eftersom vi behöver spara ihop pengarna som det kommer att kosta. Förmodligen blir det i mars eller början av april.
Andra rum som behöver fixas är hallarna till huvudentrén, biblioteket/arbetsrummet, tvättstugan/pannrummet och badrummet. Allt kommer nog inte ske under 2021, men planerna finns där.
Under tiden som vi ser till att det finns pengar till renoveringarna så håller jag på att gå igenom en massa grejer. Har sorterat mig igenom en del skåp i köket och vardagsrummet. Det är otroligt vad man samlar på sig. Har gått igenom linne och handduksskåpet också. Det var en hel del textilier som jag sorterade bort.

Att skapa en behagligt hem ser jag som ett årsprojekt, eller kanske till och med ett par årsprojekt. Mycket handlar om ekonomin. Badrummet kommer inte att bli billigt att renovera, men är så behövligt.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.