En helg i Kläppen

| Inga kommentarer

Jag är väldigt priviligerad att ha tillgång till ett hus i Kläppen i Sälenfjällen. Härom helgen var jag där tillsammans med en vän.
Från mig tar det cirka 4,5 timme att köra om man inte stannar på vägen.  Fast vi stannade i Rättvik för middag. När jag åker upp med familjen har det blivit lite av en tradition att stanna på Diner45 för mat. Så såklart blev det ett stopp där även denna gång. 

När vi kom fram på kvällskvisten fixade vi iordning bubbelpoolen så den skulle gå att använda kvällen efter och så poppade vi en flaska bubbel och bara njöt av att vara framme. Vi bestämde också vad vi skulle äta till middag så vi visste vad vi skulle handla dagen därpå.

Efter en natts sömn så åt vi frukost, skrev inköpslista och åkte till Sälen för lite inköp.

En annan tradition vi har är ett besök på Sälen Choklad. Rekommenderar verkligen ett besök där!
Vi handlade lite mat och tog ett varv på Systembolaget för lite dryck. 

Efter att vi tömt bilen och fyllt både vinkylen och kylskåpet tog vi en promenad mot toppstugan. Vädret var helt okej så utsikten där uppe var fin. 

Till middag blev det en kycklingrätt efter ett recept i Jamie Olivers ”5 ingredienser”; en helt fantastisk bok att ha i en fjällstuga. Om man vill ha något annat att äta än korv och makaroner efter en dag i slalombacken så är det i den boken man hittar något. De allra flesta recepten är lättlagade.

Sen blev det en lång stund i bubbelpoolen med ett glas vin.

Dagen därpå hade vi planer på att besöka ett naturreservat en bit bort, men eftersom det regnade av och till hela dagen valde vi att stanna i huset. Vi stickade och tittade på film, bland annat Brené Browns ”The call to courage” som finns på Netflix.

Till middag blev det en fiskrätt från samma kokbok som tidigare. Som efterrätt åt vi praliner som köpts på Sälen choklad. 

Sen var det dags att åka hem. Vi städade upp efter oss, såg till att bubbelpoolen stod på rätt program och packade ihop. Solen strålade och vi hade fint väder hela vägen hem.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.