Veckans lista (v 11)

| Inga kommentarer

Veckans träning: tre pass på träningscykeln, två kortare styrketräningspass och två promenad/jogg-tillfällen. Har invigt nya skorna vilket gav skavsår, något jag får av alla nya skor jag sätter på mig, men med skavsårsplåster på så är det inga problem. Mycket behagliga skor och väldigt skön sula. 
Hittade ”Börja springa med Storytel” och har börjat följa det upplägget. 

Veckans tv/serie: Vi har tittat på både nya och gamla avsnitt av Lyxfällan.

Veckans film/dokumentär: den här veckan blev det inget sådant.

Lyssnar på: Podden ”Not your taste”. En brittisk nutritionist och en australiensisk kirurg (inom hjärta/kärl om jag förstår det rätt) tittar på olika hälsodokumentärer och sågar dessa i podden. De går igenom olika påståenden som görs i dessa filmer och berättar vad forskningen säger om dem. Det låter torrt men dessa kvinnor är roliga att lyssna på. Språket är engelska men är hyfsat lättförståeligt. 

Har också lyssnat på ett avsnitt från podden Medieborgarpodden om hur vi ska bemöta konspirationsteorier. Det var väl inget direkt nytt för min del, men ändå ett bra avsnitt.

Veckans läsning: Stjärnklart av Lars Wilderäng. En dystopi. 

Veckans utlästa: ”Slutbantat” av Erik Hemmingsson är utläst. Gav en hel del nya tankar om hur kroppen och hjärnan, tillsammans med gener och ditt psykiska mående, är det som påverkar vikten. Att kaloriräkning eller att bara utesluta ett livsmedel inte är allt som spelar in vad gäller en människas vikt.

Veckans handarbete: virkar vidare på sjalen. Har lånat en stickbok på biblioteket och är sugen på att sticka en tröja ur den.

Veckans tanke/fundering: har funderat en hel del på hur en del personer hanterar pengar. Att man inte rättar mun efter matsäcken utan man vill ha grejer för att visa upp och imponera på andra. Och att det här med lån, räntor och amorteringar verkar många ha dålig koll på. 
Har länge hävdat att vi borde ha ämnet livskunskap på schemat för att lära sig det man behöver kunna för att klara sig i vardagen i livet. Eftersom alla inte har föräldrar som kan detta så lär sig inte ungdomarna. Här skulle skolan kunna göra en bra insats för att kompensera för det. Samhället skulle må bra av det.

Veckans trädgård: Beställda fröer har kommit och jag har lyft in såjorden så den har fått rumstemperatur men än har inga fröer kommit i jorden.

Veckans hemmafix: har börjat gå igenom min garderob. En del underkläder har åkt i soporna. Gjorde en ordentlig städning av sovrummet, vilket verkligen behövdes. 

Veckans jobb: ingen större skillnad från förra veckan. Som redovisningskonsult så består dagarna mest av bokföring, bokslut och deklarationer av olika slag. Nu har Skatteverket släppt inkomstdeklarationerna för privatpersoner så där finns det extra mycket att göra just nu för de som driver enskild näringsverksamhet. Högsäsongen har dragit igång!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.