Egen grönsaksbuljong

| Inga kommentarer

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

Jag testar att koka egen grönsaksbuljong. Här är mitt recept som är ett ihopplock av flera recept som jag googlade fram:

2-3 st morötter
1 liten kålrot
1 mellanstor palsternacka
3 st gul lök
1 st purjolök
2-3 stjälkar selleri
1-2 stjälkar färsk timjan
1-2 stjälkar färsk basilika
1-2 stjälkar färsk dragon
1-2 stjälkar färsk koriander
1-2 stjälkar färsk libbsticka (kan uteslutas)
2-3 klyftor vitlök
2-3 st lagerblad
2 dl vitt vin (matlagningsvin funkar)
1 msk vitpepparkorn
1 msk flingsalt
1 tsk mald svartpeppar
2 l vatten

Skala och skär ner rotfrukterna i lagom stora bitar. Löken skalas och klyftas. Purjolöken och sellerin skärs ner i bitar.
Lägg alla ingredienser i en gryta, häll på vin och vatten. Koka upp och låt koka i 1-2 timme.
Sila bort grönsaker och örter.
Häll tillbaka vätskan i den urdiskade grytan och koka ihop vätskan vilket tar ca ½-1 timme.
Låt vätskan svalna. Häll upp i iskubslådor och frys in.
Ta en kub när du behöver grönsaksbuljong i något recept.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.