Cykeltankar

| Inga kommentarer

I lördags åkte vi till Herräng för att umgås och bada i havet. På vägen dit så stannade vi till vid vår lokala cykelhandlare, mest för att kolla vad som fanns i sortimentet. Vi kikade runt och fick även provcykla den cykeln vi tyckte skulle passa oss bäst. Eftersom cykeln kostade 9995 kr per styck så kände vi att vi behövde fundera lite, plus att vi skulle ju vidare.

Vi badade och mådde gott i solen. Och så pratade vi om cyklar.

Vi har två bilar och har känt ett behov av att ha det eftersom vi bor lite avsides plus att kollektivtrafiken inte går på helger. Nu slutar vårt yngsta barn fritids så bil för hämtning behövs inte längre. Min bil är inte direkt superny så den kan när som helst behöva reparationer och frågan är hur mycket man vill lägga på det.

För ett antal år sedan cyklade vi på Åland hela familjen vilket var väldigt mysigt. Den typen av semestrar vill vi ha fler av! Det blir roligare om man har bra cyklar.

Vi funderade också en del på vad som är rimlig sträcka att cykla för att ta sig till jobbet. Jag har ca 1,5 mil enkel resa. Det är faktiskt inte superlångt. Vi pratade om hur mycket bränsle som inte kommer användas om vi cyklar istället.

En bil kommer vi att behöva ändå, för storhandling och att lämna återvinning. Får vi in en bra rutin på att veckohandla så kommer bilen inte användas särskilt ofta. Möjligen för att hämta barnen hos kompisar när bussen slutat gå för dagen.

Många för- och nackdelar gick vi igenom.

Beslutet blev att vi köper nya cyklar!

Så det gjorde vi i måndags.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.