Utläst i januari

| Inga kommentarer

Jag har satt upp ett mål att läsa 60 böcker under 2020. Det betyder att jag i genomsnitt behöver läsa fem böcker per månad. I januari blev det bara tre.

Jag inledde året med att läsa ut Stoner av John Williams. Boken handlar om William Stoner som i slutet av 1800-talet börjar läsa vid universitetet. Tanken är att att han skall bli agronom, men han går över till att läsa litteraturvetenskap i stället. Berättelsen är om hans liv på universitetet och till viss del hans privatliv. Det står på baksidan att det är en bok om Stoners livsresa.
Boken är lika grå som sin framsida. Min känsla är bara ett stort ”jaha” när jag läst sista sidan. Inget revolutionerande alls.

Det går an av Carl Jonas Love Almqvist tillhör min litteraturlista för den kurs jag läser på högskolan. Hittade boken på Storytel så jag läste den där.
Glasmästardottern Sara och sergeanten Albert träffas på en båtresa och slår följe på den fortsatta resan de båda skall företa genom Sverige.
Boken skrevs på 1800-talet och var nog rätt radikal på sin tid. Lättläst och intressant.
Rekommenderas om du inte läst den.

Den här boken tillhör också min litteraturlista på högskolan.
Brick Lane av Monica Ali. Jag lånade den på biblioteket.
Nazneen kommer från en by i Bangladesh, men hamnar i London eftersom den man hon blivit bortgift till är bosatt där. Boken handlar om hur hon formar sitt liv i ett helt annat land med en annan kultur.
Det är en lågmäld bok som aldrig riktigt lyfter.

Nu i februari har jag tänkt att läsa ut ett par böcker som jag påbörjade i slutet av januari, bland annat Kronprinsessan av Hanne-Vibeke Holst och Gröna fingar sökes av Annika Estassy Lovén. Den förstnämnda är också kurslitteratur så den behöver jag verkligen få klar så fort som möjligt. Utöver de två har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag skall läsa mer. Det finns en hel del böcker i vårt bibliotek som jag ännu inte kommit till.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.