Stor magi – Mod

| Inga kommentarer

För att vara kreativ behövs mod.
Du behöver mod för att ”plocka fram de skatter som finns inom dig” (s 17), att försöka hitta och plocka fram de där skatterna är att leva kreativt. Att våga söka efter dessa skatter är att leva kreativt. 

Din drivkraft behöver vara nyfikenhet istället för rädsla. Rädsla dödar effektivt kreativiteten och dina drömmar. Fast samtidigt så är hela den här processen rätt skrämmande. Att leva kreativt är de modigas väg. När rädslan styr så blir resultatet alltid det förväntade och det tråkiga. För rädslan kommer alltid vara en följeslagare. En följeslagare som man måste lära sig att leva med, men som inte får vara den som styr resan. 

Jag är övertygad om att Elizabeth Gilbert har rätt i detta. Modet behövs, även om ditt syfte till att vara kreativ inte handlar om att bli känd på något vis. Bara att få göra något som gör dig lätt, lycklig och livsbejakande för din egen skull är allt som behövs i ditt kreativa liv. Ibland behöver man bryta normer och det är inte alltid människor runt omkring en förstår varför man gör det man gör – och det är här modet kommer in. 
Modet att fortsätta för att det gör dig glad och för dig att må bra.

Nu är det dags att läsa nästa del – Förtrollning. Det ska bli intressant.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.