Sparat från trädgården

| Inga kommentarer

Det är bara början av juni och redan nu har jag sparat ätbart från trädgården genom konservering och torkning.
Rabarber har blivit sylt och saft.
Kajp har torkats och är en ingrediens i ett ”buljongsalt” jag har gjort.


Nässlor har torkats.
Av maskrosor har jag kokat maskrossirap.
Jag har en libbsticka som jag precis plockat in ganska mycket blad för att torka. Den är också en ingrediens i buljongsaltet.

En ny bekantskap för mig är kirskålen. Jag har länge vetat att den är ätbar, men den luktar väldigt speciellt så jag har inte kommit mig för att prova. Så kommer yngsta sonen hem och frågar om vi har kirskål. Om han kan äta det så kan jag! Smaken är helt annorlunda än vad det luktar.
Hittills har jag testat att göra chips plus att jag har förvällt och stoppat i frysen.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.