När jag gick igenom vilka dagar som finns att fira i januari och februari så hittade jag Morotskakans dag den 1 februari. Jösses vad sugen jag blev på morotskaka då! Inte kunde jag vänta till den specifika dagen för att baka, så det fick bli tidigare. Kan ju vara bra att ha testbakat ett recept också så kan jag göra en till den specifika dagen också.
Efter att ha googlat så valde jag ICAs recept.
Morotskaka
Smör till formen
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finrivna morötter
1 dl neutral rapsolja
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en form ca 24 cm i diameter och smörj den.
Blanda de torra varorna; mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke. I en annan bunke, vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de rivna morötterna och oljan och rör runt. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna. Lägg den på ett fat.
Glasyr
300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
Valnötter till garnering
Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp i några minuter tills det blivit en jämn och fluffig smet. Bred glasyren över kakan. Garnera med valnötter.
Det blir väldigt mycket glasyr med detta recept. Jag tror det hade räckt med att göra två tredjedelar av det.