Läst i februari

| Inga kommentarer

Det blev fyra böcker i februari. 

  • Statsrådet och döden av Bo Balderson (4 stjärnor)
  • Carags förvandling av Katja Brandis (4 stjärnor)
  • Northanger Abby av Jane Austen (3 stjärnor)
  • Blå av Maja Lunds (5 stjärnor)

Två av dem läste jag som e-bok på Storytel och två av dem var pocketböcker. Carags förvandling är en barn/ungdomsbok för 9-12 åringar.

Totalt 1111 sidor.

Vet inte riktigt varför jag valde Statsrådet och döden. Vad jag minns har min mamma den boken i sin bokhylla och jag tror faktiskt att jag har läst den i min ungdom, men minns inte historien. 

Det är en deckare, men inte alls som nutidens deckare som jag inte alls är förtjust i. Boken är inte särskilt lång, runt 200 sidor, men att författaren lyckas bygga upp en story och ett sådant slut på dessa få sidor är ovanligt. Jag gillar det!

I en period när jag kände mig väldigt trött på världen och allt skit som händer överallt så behövde jag något lätt och även fantasifullt. Då blev det Carags förvandling. 

Berättelsen är fin och det är härligt att förlora sig i magiska händelser. Jag ser vissa likheter med Harry Potter. 

Jane Austens Northanger abby är en av mina hyllvärmare som jag nu har läst. Det ska vara den första bok som Austen skrev, men som publicerades efter hennes död. Ja, det är inte en så värst bra bok. Rörigt och svårt att hålla reda på karaktärerna. Språket är styltigt och jag får inget flyt i läsningen. Det tog längre tid att läsa den än vad jag trodde för det är ingen tjock bok. 

Blå är också en hyllvärmare. En fantastisk bok! Det finns så mycket jag själv kan identifiera mig med hos en av karaktärerna. Frustrationen över att så få är aktiva i miljöfrågorna, värdelösa familjerelationer och ensamheten. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och det blir så tydligt vilka problem det blir om vattnet inte finns. Det skapar klimatflyktingar som andra länder måste hantera. Det är så bra skildrat i denna bok. Den enda bok som fått 5 stjärnor av mig i februari. 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.