Laga lunch

| 1 kommentar

Jag har ett mål för året – att äta mer vegetariskt. Min plan är att göra detta på jobbet, på lunchen. Ett annat mål jag har är att verkligen lämna datorn vid lunch. Inte äta vid datorn alltså.

Roliga utmaningar!

Köket på jobbet

Det här är köket på jobbet. Eftersom det inte innehåller jättemycket utrustning så har jag köpt till några grejer (syns inte på bilden). Ytterligare en utmaning – hur lagar en mat utan att behöva köpa massa verktyg?

Vad ska jag laga då? Jag letar vanligtvis vegorecept på Pinterest. Fast i slutändan blir det något annat ändå. Kanske hamnar endel av mina “recept” här, men som vanligt blir det svårt att ange mått eftersom jag så ofta bara höftar och sen smakar mig fram.

Jag har provat några dagar nu. Det jag upptäckt är att jag behöver en matplanering. Det är en utmaning att inte ha ett fullt utrustat kök – både utrustningsmässigt och råvarumässigt. Hemma har jag ju “allt”.

Den här veckan blir det nog tema linser eftersom jag har en öppnad tetra med linser jag behöver göra slut på.

En kommentar

  1. Hej! Vilken kul utmaning du har. Ett tips är att du gör ett storkok på vegetarisk för hela veckans lunch istället, det gör det hela enklare tycker jag. Kanske frysa in om man inte vill äta samma hela veckan. Men går att variera med lite olika tillbehör kanske. Lycka till!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.