Hösten är här!

| Inga kommentarer

Första september är för mig starten på hösten. Särskilt kändes det så igår för det var grått och regnigt hela dagen. Fyra månader är det kvar på det här året. Jag har kikat lite i kalendern för att se vad jag har planerat och inbokat.

Både i september och i oktober har jag två helger inbokade i Kläppen. Det ska bli mysigt och skönt. Helger med vin, god mat, umgänge och kanske ett bubbelpoolsbad. 
I december är det dags för läsretreat i Sigtuna. Också en skön helg med andra som läser en del. Förutom god mat och trevligt umgänge så är det helt normalt att sätta sig med näsan i en bok. Underbart!
I mitten av oktober är det Ordfestival, en dag som anordnas av vår lokala litteraturförening. Årets tema är förbindelser och festivalen gästas av Sara Gordan, Nina Hemmingson, Patrik Svensson, Kjell Westö och Mimmi Jensen Gellerhed.
Eventuellt blir det en kort resa till Göteborg och till Stockholm för styrelsemöten.

Bilen ska in på reparation och service och sedan besiktigas. 
Vårt hus har under våren och sommaren fått omlagt tak, fått ny panel och ska senare i höst få en ny farstubro. Just nu så är huset omgivet av byggställningar, men när de är borta ska jag ta bilder.

Annat jag ska fokusera på är att vara i fas med arbetet. Just nu har jag några saker som släpar och de måste jag komma i kapp med för att det kommer att underlätta mitt arbete nästa år. Planering för hösten och början på nästa år behöver jag göra för att få gjort det jag vill men också lägga in tillfällen för återhämtning. Det som jag vet att jag verkligen behöver för att må som bäst.

Utöver det så vill jag få läst en del böcker. De här tre är ambitionen att få läst under september förutom Stor magi som jag skrivit om tidigare.

Jag har väckt kreativiteten igen så jag vill lägga en del tid på att sticka, brodera och diverse papperspyssel.
Bloggen försöker jag som synes att sparka liv i igen så det är också något att lägga tid på – att skriva och ta bilder. Jag har också någon tanke om att göra om utseendet men det får bli senare.
Kören börjar snart igen för terminen så sjunga ska jag förstås fortsätta med, med allt vad det innebär av körövningar, konserter och gudstjänster.

Jag vill lägga mer tid på att laga god mat, fler skogspromenader (om bara myggjävlarna ville dö någon gång!), umgås med sambon och barnen och även lite träning.
Jag längtar också efter att Babel ska börja.

Och givetvis så ska vi fortsätta med vår tradition av söndagsbubbel.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.