Bär, sugrörsburk och glass

| Inga kommentarer

Bären börjar mogna på buskarna och jag har som vanligt lätt panik över bären som fortfarande ligger i frysen. Har funderat på att göra någon slags mjölkdrink på morgonen, men det har inte kommit längre än just funderingar. Vill testa att göra egen mjölk, havremjölk och mandelmjölk, som sedan mixas till bärdrinkar. Då krävs en del förberedelser. Och där tar det liksom stopp. 

Så kom yngste sonen och ville göra smoothie. Det blev ingen smoothie. Det som finns i glaset är endast mixad frukt och bär. Lite syrlig eftersom ingen sötning är tillsatt, men sonen drack glatt. Något recept finns inte. Det som åkte ner i blendern var vattenmelon, björnbär, svarta/röda/vita vinbär och lite krusbär. En vitaminbomb.

Det blev en del över, så nu testar vi att göra pinnglass av det. Morgondagen blir spännande. Sonen sa att han vill ha glass till frukost!  
Idag köpte jag sådana här glasburkar med lock och sugrör. En till varje familjemedlem. Min kokbok om att juica har jag också letat fram. Så nu finns idéerna och inspirationen. Bara att sätta igång!

Skulle behöva ha råsaftcentrifugen ståendes på köksbänken för att verkligen använda den. Får försöka fixa det.

Morgondagens frukost blir onekligen intressant.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.