Maskrossirap

| Inga kommentarer

Jag älskar dessa gula solar som dyker upp så här års. För många är det ett ogräs men inte för mig. Jag håller inte på med ogräsrensning i gräsmattan, framför allt för att jag inte skulle få göra något annat om det var en prioritet…

Maskrosor är ätbara. Finns flertalet olika recept att googla fram. Jag bestämde mig för att testa att göra maskrossirap efter det här receptet.
Plockade mig en vacker gul bukett som jag sedan massakrerade genom att rycka bort alla gula bladen.

Sedan skall dessa blad kokas med vatten och sedan svalna.

När det svalnat silas bladen bort och sedan blandas vätskan med socker. Det kokas till en sirapsliknande konsistens.
Jag följde receptet slaviskt. Ändå slutade det med en stor sockerklump i flaskan som jag hällde upp det i.
Efter lite googlande så lärde jag mig att det är för lite vätska när sockret kristalliserar sig på det viset. Lösningen blir liksom mättad.
För att få ur sockerklumpen ur flaskan fick jag koka den i vattenbad.

Jag gjorde också ett nytt kok av blad och vatten.
När jag kunde hälla ut innehållet i flaskan blandade jag det med det nya avkoket och kokade om sirapen.


Nu är den bättre. Inte riktigt sirapskonsistens utan mer lös, men det gör inget. Hellre det än en sockerklump.
Smakar magiskt gör den också. Och färgen är otrolig.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.